Доступність посилання

ТОП новини

Справи щодо 4 екс-беркутівців, підозрюваних у побитті «Автомайдану», передали до суду – ГПУ


Активісти «Автомайдану», 29 грудня 2013 року
Активісти «Автомайдану», 29 грудня 2013 року

Департамент спеціальних розслідувань направив до суду обвинувальний акт щодо чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції «Беркут», яких підозрюють у перевищенні влади та побитті 18 активістів громадського руху «Автомайдан» і сторонніх громадян в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у Києві, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

У ГПУ зазначили, що особам також інкримінують службові підроблення офіційних документів (рапортів) та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Генпрокуратура повідомила, що в червні 2016 року направила до суду обвинувальний акт стосовно командира роти спецпідрозділу «Беркут» та п’ятьох колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут» у цій справі.

Під час подій Революції гідності Міністерство внутрішніх справ мотивувало затримання «Беркутом» активістів «Автомайдану» їхніми хуліганськими діями, зокрема і щодо правоохоронців. Затриманих тоді навіть судили, але зі зміною влади після Революції гідності судові процеси проти автомайданівців припинилися.

XS
SM
MD
LG