Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі триває засідання суду у «справі Чийгоза»


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

16 листопада в суді Сімферополя в окупованому Росією Криму триває чергове засідання у «справі Чийгоза». Адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов на сторінці у Twitter написав, що учасники суду відзначили незадовільну якість відеозв’язку з обвинуваченим, через це засідання вирішили проводити в іншій залі суду.

За словами адвоката, в суді заслухали двох свідків Марлена Асанова, який під час мітингу був співробітником МВС України, нині співробітник МВС Росії, та Миколи Бружу – члена так званого «народного ополчення».

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо щодо заступника голови Меджлісу і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

XS
SM
MD
LG