Доступність посилання

ТОП новини

Росія: омбудсмен Єкатеринбурга виступила проти арешту «ловця покемонів»


Руслан Соколовський
Руслан Соколовський

Уповноважений із прав людини у Свердловській області Росії Тетяна Мерзлякова заявляє, що не знайшла ознак образи почуттів вірян у діях відеоблогера Руслана Соколовського, який ловив покемонів у церкві Єкатеринбурга.

У відкритому листі заступнику генпрокурора Росії Тетяна Мерзлякова зазначила, що Соколовський «переслідував виключно комерційний інтерес», не пов’язуючи свій відеоролик «із будь-якими конфесійними уподобаннями». Арешт блогера омбудсмен назвала притягненням до нього «незаслуженої уваги», яка сприяє створенню у молоді «хибних героїв».

Руслан Соколовський був заарештований на початку вересня невдовзі після того, як опублікував у соціальних мережах відео, на якому він грає у Pokemon Go на смартфоні, в тому числі в Храмі-на-Крові в Єкатеринбурзі. Через кілька днів запобіжний захід Соколовському замінили на домашній арешт. Проте 28 жовтня відеоблогер був знову відправлений у СІЗО через порушення правил домашнього арешту. Соколовського відвідала дівчина, крім того, суд визнав, що він порушив заборону на користування інтернетом.

XS
SM
MD
LG