Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: у Житомирській області внаслідок атаки РФ є загибла і поранені


Наслідки обстрілу, Дніпро, дачний кооператив, 26 серпня 2024 року (фото ілюстративне)
Наслідки обстрілу, Дніпро, дачний кооператив, 26 серпня 2024 року (фото ілюстративне)

Унаслідок масованої атаки сил РФ у Житомирській області загинула людина, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Крім того, рятувальники кажуть, що ще троє людей травмовані.

Як зазначили у ДСНС, попередньо відомо, що загинула жінка.

«У регіоні внаслідок атаки пошкоджені житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури. Рятувальники залучені до ліквідації наслідків масованої атаки», – кажуть у ДСНС.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. У зв’язку з цим по всій країні оголошено повітряну тривогу. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG