Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський призначив радників президента і заступників керівника ОП


Президент України Володимир Зеленський зробив кілька призначень в Офіс президента
Президент України Володимир Зеленський зробив кілька призначень в Офіс президента

Глава держави Володимир Зеленський зробив кілька призначень в Офіс президента. Посади отримали колишні урядовці.

За повідомленням пресслужби Офісу президента, Зеленський звільнив з посади начальника Закарпатської ОВА Віктора Микиту (указ №619). Він був призначений заступником керівника Офісу президента (указ №620).

Також на цю ж посаду призначили колишню міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук (указ №621).

Крім того, Зеленський призначив двох радників президента – журналіста і одного з авторів промов глави держави Дмитра Литвина та ексочільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна. Останній до цього тижня обіймав посаду голови Мінстратегпрому.

Раніше, 5 вересня, депутати з другої спроби проголосували за звільнення віцепремʼєр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

За даними голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, з уряду Ірина Верещук перейде до Офісу президента, де працювати профільною заступницею керівника ОП.

Верховна Рада 5 вересня призначила низку нових очільників міністерств: МЗС, Мінстратегпрому, Міндовкілля, Міністерства молоді та спорту, Мінагрополітики, Мінкульту, Мінветеранів та Мінінфраструктури.

Від початку повномасштабної війни в Україні це наймасовіше звільнення міністрів. Президент Володимир Зеленський пояснює це тим, що владні посади потребують «нової енергії». Політологи натомість кажуть, що під «новою енергією» президент мав на увазі зміни всередині команди, а не «нові обличчя». Інша причина перестановок, за словами експертів, – «обмежений кадровий резерв президентської команди».

Форум

XS
SM
MD
LG