Доступність посилання

ТОП новини

Депутати проголосували за нових очільників Мінрозвитку та Міндовкілля


Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук

Верховна Рада проголосувала за призначення Олексія Кулеби на посаду віцепремʼєр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад і територій України, повідомили народні депутати.

Депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк уточнив, що фактично Кулеба буде очільником трьох міністерств.

Також, за його словами, з 240 голосів за призначення президентська фракція «Слуга народу» дала лише 167.

Минулого року президент Володимир Зеленський призначив Олексія Кулебу заступником керівника Офісу президента Андіря Єрмака. Раніше новопризначений міністр очолював Київську ОВА.

Також, за рішенням Ради, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук. Вона раніше обіймала посаду заступниці міністра енергетики.

Напередодні Верховна Рада отримала низку пропозицій від Кабінету міністрів щодо призначень нових членів уряду – про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук. Зокрема, планується призначити вісім нових міністрів.

На засіданні 4 вересня народні депутати звільнили міністра юстиції Дениса Малюську, Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, ухвалили відставку очільника Міндовкілля Руслана Стрільця і віцепремʼєрки з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Раніше голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Форум

XS
SM
MD
LG