Доступність посилання

ТОП новини

ВР повернула Стефанішину на колишню посаду і додатково призначила очільницею Мінʼюсту


Її кандидатуру підтримали 253 депутати
Її кандидатуру підтримали 253 депутати

Верховна Рада погодила призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепремʼєр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також міністерки юстиції України, повідомили народні депутати.

За словами нардепа від фракції «Європейська солідарність» Олексія Гончаренка, її кандидатуру підтримали 253 депутати.

Вчора парламент звільнив міністра юстиції України Дениса Малюську, який обіймав цю посаду з 2019 року.

Напередодні Верховна Рада отримала низку пропозицій від Кабінету міністрів щодо призначень нових членів уряду – про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук. Зокрема, планується призначити вісім нових міністрів.

На засіданні 4 вересня народні депутати звільнили міністра юстиції Дениса Малюську, Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, ухвалили відставку очільника Міндовкілля Руслана Стрільця і віцепремʼєрки з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Раніше голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Форум

XS
SM
MD
LG