Доступність посилання

ТОП новини

«Бити по російських аеродромах – справедливо»: Зеленський відреагував на удари по РФ


Російську бойову авіацію треба знищувати там, де вона є, усіма можливими засобами, сказав президент
Російську бойову авіацію треба знищувати там, де вона є, усіма можливими засобами, сказав президент

Російську бойову авіацію треба знищувати там, де вона є, усіма можливими засобами. Про це написав у телеграмі президент Володимир Зеленський 3 серпня після ударів по військовому аеродрому та нафтобазах у Росії.

«Бити по російських аеродромах – це також цілком справедливо. І нам потрібне це спільне рішення з нашими партнерами – безпекове рішення», – каже Зеленський.

Він зазначив, що тільки так реально забезпечити захист для українців і додав, що лише цього тижня більш ніж 600 керованих авіаційних бомб Росія застосувала проти України.

Раніше у ЗСУ підтвердили ураження військового аеродрому «Морозовськ» та нафтобаз в Бєлгородській, Курській та Ростовській областях Росії. На аеродромі зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, і керовані авіаційні бомби.

У Росії не підтверджують ураження аеродрому та нафтобаз. У російському оборонному відомстві заявили, що протягом минулої ночі засобами ППО перехоплено і знищено 36 БПЛА над Ростовською, вісім над Курською, девʼять над Бєлгородською, 17 над Орловською, два над Рязанською областями, по одному БПЛА над Воронезькою областю, Азовським морем і Краснодарським краєм.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG