Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі ЗСУ заявили про черговий удар по російській нафтобазі


Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти (фото архівне)
Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти (фото архівне)

В українському Генштабі заявили про черговий удар по російській нафтобазі в ніч на 30 липня.

«Сьогодні вночі успішно уражено нафтобазу ворога «Логістичний центр №43» в населеному пункті Вози, Курська область РФ. За даними розвідки, внаслідок атаки на об’єкті противника виникла пожежа. Удар завдано силами і засобами Служби безпеки України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони», – йдеться в повідомленні.

У командуванні зазначили, що детальніша інформація щодо наслідків удару ще «уточнюється».

Влада Росії наведені дані не коментувала.

Вранці виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смірнов заявляв, що в ніч на 30 липня російська протиповітряна оборона нібито збила чотири українські ракети над територією регіону.

Напередодні Генштаб ЗСУ повідомив про удари по низці тягових електропідстанцій у Курській області. Зокрема, українське командування має дані про «перебої з електропостачанням у Понировському, Курському і Солнцевському районах Курської області».

У Генштабі кажуть, що «російська промисловість, яка працює на війну проти України є законною ціллю для українських військ».

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG