Доступність посилання

ТОП новини

У Росії кажуть про пожежу на двох нафтобазах. Міноборони РФ звітує про збиття 75 дронів


Нафтові резервуари горять після атаки безпілотника у Клинцях, в Брянській області Росії, 19 січня 2024 року. Фото ілюстративне
Нафтові резервуари горять після атаки безпілотника у Клинцях, в Брянській області Росії, 19 січня 2024 року. Фото ілюстративне

У ніч проти 3 серпня на території Бєлгородської області РФ безпілотники атакували нафтобазу. Губернатор регіону Вʼячеслав Гладков звинувачує в атаці Збройні сили України.

«Внаслідок вибуху сталося займання одного з резервуарів. Пожежні розрахунки оперативно ліквідували спалах. Постраждалих немає», – написав Гладков у телеграмі.

Також в Ростовській області РФ лунали вибухи поблизу аеродрому Морозовськ та нафтобази. Про атаку безпілотників повідомив місцевий губернатор Василь Голубєв. За його словами, уночі над Ростовською областю збили 55 безпілотників. Жертв немає, а на місцях падіння уламків працюють екстрені служби.

Місцеві телеграм-канали пишуть, що під удар міг потрапити комбінат «Атлас», що належить росрезерву.

Крім того, повідомляється, що безпілотники атакували військовий аеродром армії РФ у Морозовську Ростовської області. «Морозовськ» – це діючий військовий аеродром. На ньому дислокуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М та Су-34.

За словами губернатора Орловської області Андрія Кличкова, є влучання в житловий будинок у мікрорайоні Болховський. Із його слів, загоряння будинку локалізовано, а постраждалих немає.

У російському оборонному відомстві заявили, що протягом минулої ночі засобами ППО перехоплено і знищено 36 БПЛА над Ростовською, вісім над Курською, девʼять над Бєлгородською, 17 над Орловською, два над Рязанською областями, по одному БПЛА над Воронезькою областю, Азовським морем і Краснодарським краєм.

В українському Генштабі не коментували ці атаки на території РФ.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG