Доступність посилання

ТОП новини

Після сюжету про Суджу італійський телеканал Rai відкликає журналістів – проти них у РФ порушили справу


МЗС Росії заявило, що журналісти порушили російське законодавство та «елементарні правила журналістської етики»
МЗС Росії заявило, що журналісти порушили російське законодавство та «елементарні правила журналістської етики»

Італійська телерадіокомпанія Rai з міркувань безпеки відкликає кореспондента Стефані Баттістіні та оператора Сімоні Трайні до Італії після їхнього репортажу з Курської області.

Раніше стало відомо, що ФСБ порушила кримінальне провадження проти італійських журналістів після сюжету з міста Суджа. Знімальна група приїхала туди з українськими військовими, зняла там відео та поговорила з місцевими жителями. У Росії Баттістіні та Трайні звинувачують у незаконному перетині російського кордону.

Rai повідомила про відкликання журналістів незадовго до офіційного оголошення про кримінальне провадженняу проти них.

МЗС Росії 16 серпня висловило протест послу Італії в Москві. Відомство заявило, що журналісти порушили російське законодавство та «елементарні правила журналістської етики».

Rai заявила, що дії його співробітників відповідали нормам міжнародного права, репортаж мав єдину мету – задокументувати реалії конфлікту.

Свій репортаж із прикордонного переходу між Росією та Україною опублікував і американський телеканал CNN. ФСБ заявила, що перевіряє матеріали автора сюжету – кореспондента Ніка Уолша. Рішення щодо нього буде ухвалене пізніше. Раніше повідомлялося, що Уолш кордону Росії не перетинав.

Читайте також: «Обміняти Суджу на Бердянськ». Росія виводить війська з півдня України?

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 80 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на даний момент евакуйовано понад 120 тисяч людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG