Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: українські війська «витискають» російську армію з Харківщини


Військові Нацгвардії на позиціях на Харківщині, червень 2024 року
Військові Нацгвардії на позиціях на Харківщині, червень 2024 року

Українська армія продовжує відкидати російських загарбників із Харківської області, заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 23 серпня.

Він привітав Харків із Днем міста, який відзначають 23 серпня, і нагадав, що з травня Силам оборони вдалося відбити спробу наступу Росії на місто.

«Я говорив із Головкомом Сирським, зокрема щодо боїв на Харківщині. Витискаємо російську армію. Поступово. Окупант не підкорить Харків. Не підкорить усю нашу Україну. Я дякую кожному й кожній, хто береже життя в Україні, хто береже наш Харків та всі інші міста й села нашої держави. І ми зробимо все, щоб повернути справжню безпеку», – заявив Зеленський.

Читайте також: Росія завела штурмові групи у Вовчанськ і намагається «покращити» системи зв’язку – ОТУ «Харків»

Напередодні Третя окрема штурмова бригада ЗСУ заявила про наступ та повернення територій на Харківщині. 23 серпня підрозділ повідомив про «стабілізаційні дії».

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG