Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський зустрівся з папою Римським під час візиту до Італії


Минулого разу Зеленський зустрівся з папою Римським у червні 2024 року, під час візиту до Італії на саміт «Групи семи»
Минулого разу Зеленський зустрівся з папою Римським у червні 2024 року, під час візиту до Італії на саміт «Групи семи»

Президент Володимир Зеленський відвідав Ватикан під час візиту до Італії, де зустрівся з папою Римським Франциском, повідомляють міжнародні медіа.

За даними Reuters, сторони провели 35-хвилинну приватну зустріч в Апостольському палаці. Після зустрічі Франциск подарував Зеленському художню роботу – бронзову квітку з пташкою і гравіюванням «Мир – крихка квітка».

Натомість Зеленський подарував понтифіку картину олією із зображенням дитини в зруйнованій російською агресією Бучі.

Читайте також: Зеленський після обговорення «плану перемоги» в Європі: слід посилити позиції України, щоб «створити умови для чесної дипломатії»

Також із Франциском зустрівся очільник Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук). Як цитує Vatican News, голова УГКЦ просив папу Римського про голос на захист українських цивільних, особливо напередодні зими.

«Папа обіцяв, що він робить все для того, щоби війна в Україні закінчилася. Папа мені пообіцяв, що він є по нашій стороні, що він є з Україною, і, очевидно, запевнив, що буде за Україну молитися», – сказав він.

Римсько-католицька парафія св. Миколая в Києві, вітаючи зустріч Зеленського з папою Римським, водночас нагадала про конфлікт із Міністерством культури щодо повернення парафії костелу святого Миколая.

Минулого разу Зеленський зустрівся з папою Римським у червні 2024 року, під час візиту до Італії на саміт «Групи семи».

Форум

XS
SM
MD
LG