Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів про «внутрішнього ворога» і «нахабство людей, зокрема прокурорів»


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський анонсував проведення засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене роботі медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

«На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог. Те, що відбувається із МСЕК та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористались своїми зв’язками з МСЕК та оформили собі фальшиві інвалідності. Я чекаю від правоохоронців зокрема, передусім – СБУ, ДБР, Офісу Генпрокурора – відповідних швидких жорстких рішень. Призначив РНБО», – розповів Зеленський 20 жовтня у відеозверненні.

На початку жовтня стало відомо, що Державне бюро розслідувань підозрює керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагаченні. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах.

Було розпочато кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

Правоохоронці 5 жовтня затримали та повідомили про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.

Читайте також: «Заробили понад 40 мільйонів гривень»: ОГП каже про викриття схеми з ухилення від мобілізації

Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка міської ради від фракції «Слуга народу» Тетяна Крупа. Її публічних коментарів щодо справи наразі немає.

Однак її адвокатка Анжеліка Моісєєва в коментарі для «Українських новин» заявила, що подала апеляційну скаргу рішення суду першої інстанції. За її словами, рішення про тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень порушує «принципи пропорційності та справедливості, закріплені в національному законодавстві та міжнародних правових актах», а вина Тетяни Крупи ще не доведена.

Форум

XS
SM
MD
LG