Доступність посилання

ТОП новини

50 прокурорів Хмельниччини оформили інвалідність. Костін ініціював службове розслідування


Cлужбове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується цієї обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.
Cлужбове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується цієї обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після поширення інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Як повідомив він у телеграмі, службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується цієї обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Костін додав, що комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин.

Раніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що 49 прокурорів Хмельниччини, включно з обласним прокурором, оформили інвалідність, за його словами, «дахуючи» корупційну схему «Слуги народу» Крупи у МСЕК та ПФ».

«Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи», – написав журналіст у своєму фейсбуці.

Читайте також: «Заробили понад 40 мільйонів гривень»: ОГП каже про викриття схеми з ухилення від мобілізації

На початку жовтня стало відомо, що Державне бюро розслідувань підозрює керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах.

Було розпочато кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

Правоохоронці 5 жовтня затримали та повідомили про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.

Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка міської ради від фракції «Слуга народу» Тетяна Крупа. Її публічних коментарів щодо справи наразі немає.

Форум

XS
SM
MD
LG