Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: «зрозумілий і детальний» план закінчення війни буде готовий цього року


«Тому це дві паралельні речі: бути сильними на полі бою і розробити зрозумілий план, детальний план. І він буде готовий у цьому році»
«Тому це дві паралельні речі: бути сильними на полі бою і розробити зрозумілий план, детальний план. І він буде готовий у цьому році»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що «зрозумілий і детальний» план закінчення війни з Росією буде готовий цього року. Він сказав про це 28 червня під час пресконференції в Києві з президенткою Словенії.

«Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу. Це – дипломатичний шлях, над яким ми працюємо», – сказав він.

Водночас, за словами президента, Україна нарощує виробництво дронів, артилерії і РЕБ, щоб «бути сильними на полі бою». «Це не тому, що хтось хоче воювати. Ми й не хотіли з самого початку. І зараз ніхто не хоче. Ми хочемо якраз миру. Але ми маємо бути сильними, і тому розвиваємо наше виробництво, щоб бути сильними», – сказав Зеленський.

За його словами, це «необхідно, тому що Росія, окрім сили, нічого не розуміє, а окрім сильних – нікого не поважає».

Читайте також: «Міліметр за міліметром» до миру. Що далі після Саміту миру у Швейцарії?

«Тому це дві паралельні речі: бути сильними на полі бою і розробити зрозумілий план, детальний план. І він буде готовий у цьому році», – зауважив голова держави.

15–16 червня Швейцарія приймала український Глобальний саміт миру, в якому брала участь понад сотня учасників. Росії й Китаю серед них не було.

Після саміту Зеленський заявив, що Україна готує роботу груп за пунктами формули миру, щоб «держави могли об’єднатися заради чіткої конкретики, тих рішень і планів тих дій, які реально повертатимуть безпеку». Він тоді зазначив, що вже є попередній «графік роботи на літні місяці».

Форум

XS
SM
MD
LG