Доступність посилання

ТОП новини

Трамп каже, що відкинув пропозиції Путіна щодо припинення війни проти України


Дональд Трамп під час дебатів повторив, що «закінчить війну в Україні», якщо буде переобраний
Дональд Трамп під час дебатів повторив, що «закінчить війну в Україні», якщо буде переобраний

Кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів з чинним головою Білого дому Джо Байденом заявив, що пропозиції, висунуті президентом РФ Володимиром Путіним нібито як умови для «припинення» розв’язаної РФ війни проти України, є «неприйнятними».

Під час дебатів Трамп спочатку ухилився від відповіді на питання журналістки щодо умов Путіна, однак вона згодом знову запитала: «Чи прийнятні для вас умови Путіна?».

«Ні, вони (пропозиції президента РФ Володимира Путіна – ред.) не прийнятні», – відповів він.

Трамп знову повторив, що «закінчить війну в Україні», якщо буде переобраний на посаду президента США, однак не надав жодної конкретики щодо того, як він збирається це зробити.

Раніше, 14 червня, Путін розповів про нові «умови для початку мирних переговорів»: ЗСУ мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО.

Президент США Джо Байден 27 червня прибув до штату Джорджія, де відбулись його перші дебати у виборчому циклі 2024 року з імовірним республіканським суперником Дональдом Трампом.

Дебати відбувались без живої аудиторії і тривали 90 хвилин. Як повідомляє CNN, кандидати не могли використовувати нотатки, мікрофон кандидата вмикали, коли була його черга говорити.

Президентські вибори в США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Форум

XS
SM
MD
LG