Доступність посилання

ТОП новини

Засідання у форматі «Рамштайн», яке мало бути 12 жовтня, перенесуть на іншу дату


Зустріч у форматі«Рамштайн» 19 березня 2024 року. Архівне фото
Зустріч у форматі«Рамштайн» 19 березня 2024 року. Архівне фото

Засідання у форматі «Рамштайн», яке мало відбутися 12 жовтня, відклали. Нову дату визначають, повідомили Радіо Свобода три джерела у штаб-квартирі НАТО.

Раніше у Білому домі повідомили, що Джо Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини й Анголи, щоб спостерігати за підготовкою до урагану «Мілтон» і реагування на нього. На коли саме відкладається поїздка – у Білому домі не уточнили.

Байден планував прибути до Німеччини ввечері в четвер, 10 жовтня. У Берліні заплановані його зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. 12 жовтня Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Там, зокрема, мала відбутися і зустріч президента США із президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG