Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: на «Рамштайні» Україна переконуватиме партнерів, що потрібне посилення саме протягом осені


Володимир Зеленський розповів, що заслухав сьогодні доповідь щодо фронту та потреб української армії
Володимир Зеленський розповів, що заслухав сьогодні доповідь щодо фронту та потреб української армії

Президент Володимир Зеленський погодив графік перемовин на тиждень – про це він повідомив у вечірньому зверненні 7 жовтня. Поміж іншого, сказав він, йдеться про переговори з партнерами щодо Плану перемоги:

«Ми представимо всім, хто може посилити Україну, План нашої перемоги – кожній країні, яка справді може допомогти наблизити мир. І, звичайно, зрозумівши всі позиції партнерів, усі реальні можливості для України, посиливши наш План перемоги, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій. Важливо, що перспектива загалом має бути зрозумілою для кожного в нашій країні».

За словами президента, Київ пропонує партнерам визначитись, як вони бачать завершення війни та які спільні кроки можуть «поставити цю війну на курс до завершення».

Читайте також: WP: не зняття ракетних обмежень, але Київ може отримати іншу допомогу на зустрічі в форматі «Рамштайн»

Він додав, що за підсумками дня чекатиме на звіт від української делегації у Вашингтоні щодо роботи «з військовими та військово-політичними деталями Плану перемоги», а також на звіт головнокомандувача Олександра Сирського щодо роботи на його рівні з партнерами.

Зеленський розповів, що заслухав сьогодні доповідь щодо фронту та потреб української армії.

«Особливо важкими залишаються донецькі напрямки, і ми постараємося переконати партнерів у «Рамштайні», що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців. Достатнє постачання для фронту, достатнє комплектування наших бригад технікою та достатня далекобійність для наших сил – це те, що точно стане найкращим заспокійливим для Росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру», – сказав він.

Читайте також: Мир в Україні можливий без торгівлі суверенітетом і територіями – Зеленський

Він додав, що також заслухав доповіді радника зі стратегічних питань Олександра Камишіна та міністра стратегічної промисловості Германа Сметаніна. Вони стосувалися виробництва зброї в Україні та пропозицій партнерам інвестувати в українське виробництво дронів та засобів радіоелектронної боротьби. За його словами, це теж буде частиною українського пакета для «Рамштайну».

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам.

Форум

XS
SM
MD
LG