Доступність посилання

ТОП новини

Байден відкладає поїздку до Німеччини через ураган у Флориді – Білий дім


На коли саме відкладається поїздка – у Білому домі не уточнили
На коли саме відкладається поїздка – у Білому домі не уточнили

Президент США Джо Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини й Анголи, повідомили у Білому домі 8 жовтня.

«Враховуючи прогнозовану траєкторію і потужність урагану «Мілтон», президент Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини й Анголи, щоб спостерігати за підготовкою до урагану «Мілтон» і реагування на нього, на додаток до поточних заходів реагування на наслідки урагану «Хелен» на південному сході країни», – йдеться в повідомленні.

На коли саме відкладається поїздка – у Білому домі не уточнили.

На брифінгу 7 жовтня прессекретарка Білого дому Карін Жан-Пʼєр зазначала, що президент США все ще планував відвідати Німеччину, незважаючи на наближення урагану «Мілтон» у Сполучених Штатах.

Речниця наголосила, що поїздка Байдена до Німеччини «є потужним символом».

У Білому домі також зазначили, що питання підтримки України має бути важливою частиною цього візиту.

Байден планував прибути до Німеччини ввечері в четвер, 10 жовтня. У Берліні заплановані його зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. 12 жовтня Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Там, зокрема, мала відбутися і зустріч президента США із президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG