Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вшанували памʼять захисників України


День памʼяті загиблих захисників України у Запоріжжі, 29 серпня 2024 року
День памʼяті загиблих захисників України у Запоріжжі, 29 серпня 2024 року

Ввечері, 29 серпня, у Запоріжжі на майдані Волі на локації «Прапорець пам’яті» вшанували памʼять загиблих захисників України, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Рідні та близькі загиблих військових запалили свічки та поклали квіти до пам’ятної зони, а також розмістили на ній портрети своїх загиблих на війні близьких.

«Сьогодні в день пам’яті захисників України ми не могли пройти повз цієї дати, і не могли не зібратись. Звісно ми пам’ятаємо своїх рідних щодня. Адже поки ми дихаємо, живемо, то і наших рідних пам’ятають і про них говорять, адже нашими устами тепер несеться про них памʼять. І це наша з вами мета зараз, я думаю, у більшості – гідно нести памʼять про свою полеглу рідну людину», – сказала під час заходу кохана загиблого бійця ССО, координаторка проєкту психологічної підтримки дружин і коханих загиблих військових «Коханий, я живу» Ярина Геращенко.

День памʼяті загиблих захисників України у Запоріжжі, 29 серпня 2024 року
День памʼяті загиблих захисників України у Запоріжжі, 29 серпня 2024 року

Учасники вшанування також написали на спеціальних стікерах слова подяки і пам’яті загиблим захисникам України та розмістили плакат з ними на меморіальній зоні.

У травні 2023 року на майдані Волі у Запоріжжі створили спеціальну меморіальну локацію «Прапорець пам’яті». Ініціаторками виступили учасниці проєкту «Коханий, я живу!» з психологічної підтримки дружин загиблих українських військових.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Пам’ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський, про підписання документа глава держави поінформував під час урочистостей 24 серпня 2019 року.

Форум

XS
SM
MD
LG