Доступність посилання

ТОП новини

В Україні вшановують пам’ять загиблих захисників


Люди йдуть Личаківському цвинтарі під час вшанування полеглих воїнів у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Львів, 29 серпня 2023 року
Люди йдуть Личаківському цвинтарі під час вшанування полеглих воїнів у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Львів, 29 серпня 2023 року

В Україні вшановують пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

У Києві головний прапор держави приспустили на третину у знак вшанування пам’яті всіх полеглих захисників і захисниць України.
Як повідомляє місцева влада, піднімуть полотнище завтра, 30 серпня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна «завжди пам’ятатиме кожного й кожну, чиї життя забрала ця війна. І ми не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя».

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Пам’ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський, про підписання документа глава держави поінформував під час урочистостей 24 серпня 2019 року.

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

Форум

XS
SM
MD
LG