Доступність посилання

ТОП новини

«Цей день завжди нагадуватиме про підступність та віроломність агресора» – Сирський у річницю боїв за Іловайськ


Наприкінці серпня 2014 року бійці українських сил потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині.
Наприкінці серпня 2014 року бійці українських сил потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині.

У 10-ту річницю боїв за Іловайськ головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що цей день завжди нагадуватиме про підступність та віроломність російського агресора.

«Іловайськ – це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу. Цей день завжди нагадуватиме нам про підступність та віроломність російського агресора, про те, що будь-які переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна», – йдеться у повідомленні в його соцмережах.

Сирський також подякував українським матерям та батькам за їхніх дітей, які віддали свої життя за незалежність України, свободу всього українського народу.

Начальник Головного управління розвідки МО Кирило Буданов у своєму зверненні також зауважив, що ті події стали величезним уроком – «Путіну нізащо не можна довіряти, будь-який компроміс із ним – це пастка».

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Наприкінці серпня 2014 року бійці українських сил потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними бойовиків, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.​

Форум

XS
SM
MD
LG