Доступність посилання

ТОП новини

Міндовкілля: на Чернігівщині фіксують погіршення якості води у річці Сейм


Мертва риба у річці Сейм. Фото ілюстративне
Мертва риба у річці Сейм. Фото ілюстративне

На Чернігівщині спостерігається погіршення якості води у річці Сейм –у місті Батурин зафіксоване перевищення по хімічному споживанню кисню у 2,2 рази, повідомило 24 серпня Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

У відомстві додали, що по азоту амонійному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищень не виявлено.

Водночас, результати вимірювань проб води у річці Десна свідчать, що якість води покращилась у всіх пунктах. Також переміщення забруднення у Київській області не фіксується. Якість води на річці Десна у місцях водозаборів у місті Києві та Броварах у межах норми, кажуть у міністерстві.

«Щодо річки Сейм, на Сумщині спостерігається переміщення забруднення по руслу річці Сейм. Воно не несе такої загрози, як попереднє. Покращення фіксується по пункту села Чумакове — тут хімічне споживання кисню у нормі... На ділянці сіл Мутин – Озаричі: хімічне споживання кисню знизилося і становить 76-88,4 міліграм на дециметр кубічний», – вказано у повідомленні.

17 вересня на Сумщині зафіксували повторне забруднення річки Сейм. Якість води погіршилась у верхніх пунктах моніторингу на ділянці до села Мутин. Причину повторного забруднення з’ясовують, повідомляло Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

27 серпня Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм повідомило, в Росії спричинили масштабне забруднення річки Сейм. Забруднення поширилось по всій акваторії річки Сейм у межах Сумської області і дісталося Чернігівщини.

У чотирьох громадах Конотопського району Сумської області та у Батуринській громаді Чернігівської області заборонили купання, вилов риби та використання води для господарських потреб.

Форум

XS
SM
MD
LG