Доступність посилання

ТОП новини

Юсов пояснив, чи існує загроза наступу Росії на нових напрямках


Сили РФ продовжують «окремі наступальні дії» майже по всій лінії фронті, але «про нові потужні наступи ворога мова не йде», каже Андрій Юсов
Сили РФ продовжують «окремі наступальні дії» майже по всій лінії фронті, але «про нові потужні наступи ворога мова не йде», каже Андрій Юсов

Сили РФ продовжують «окремі наступальні дії» майже по всій лінії фронті, але «про нові потужні наступи ворога мова не йде», розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що Сили оборони «відбили та зламали плани ворога під час його наступу у Харківській області». Це, своєю чергою, також вплинуло на ситуацію у Сумській області, уточнив Юсов.

«Однак, переважним завданням саме цих дій ворога є відтягування українських сил і засобів, а ключовим завданням є український Донбас. Саме там продовжуються ключові й найбільш героїчні, а також драматичні події. Тому угруповання ворога достатньо чисельне, проте воно не змінювалось останнім часом настільки, щоб говорити про нові потужні наступи на нових напрямках», – додав він.

Раніше керівник ГУР України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню NV казав, що ситуація з атаками РФ на Україну з півночі загострюється.

«Якщо я почну відповідати на це запитання (про атаку РФ з півночі – ред), ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи вплинуть плани РФ мобілізувати ще 300 тисяч своїх громадян на наступ загарбників на сході та півночі в найближчі місяці.

За його словами, катастрофи немає, але «не бачити проблем не вийде».

Згодом Юсов уточнив, що дане інтерв’ю, в якому керівник ГУР МО Кирило Буданов говорив про «загрозу наступу РФ з півночі», записувалося тоді, коли «були активні дії на Харківському напрямку і ворог продовжував свою наступальну операцію».

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 13 липня на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін – ознак формування наступальних угруповань противника немає. У штабі також повідомили, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Форум

XS
SM
MD
LG