Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР пояснили слова Буданова щодо «наступу Росії» і розповіли про ситуацію на північному напрямку


Андрій Юсов зауважив, що «українські Сили безпеки та оборони зламали плани ворога по Харківській області і по іншому північному напрямку»
Андрій Юсов зауважив, що «українські Сили безпеки та оборони зламали плани ворога по Харківській області і по іншому північному напрямку»

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону прокоментував ситуацію на північних кордонах країни.

За його словами, «інформація та обстановка активно змінюються, що вимагає постійних коректив у формах подачі інформації».

«І коли ми говоримо про форму подачі інформації, інтерв’ю поважним друкованим виданням, які виходять згодом за декілька тижнів і пізніше після факту проведення інтерв’ю, то звичайно треба робити певні поправки і корективи», – пояснив Юсов.

За його словами, дане інтерв’ю, в якому керівник ГУР МО Кирило Буданов говорив про «загрозу наступу РФ з півночі», записувалося тоді, коли «були активні дії на Харківському напрямку і ворог продовжував свою наступальну операцію».

Юсов зауважив, що «українські Сили безпеки та оборони зламали плани ворога по Харківській області і по іншому північному напрямку».

«Але справді загроза там залишається. Ворог не буде полишати спроб дестабілізувати ситуацію, відволікати сили й засоби українських Сил безпеки й оборони. Тому так, в цьому контексті це питання актуальне. Ми говоримо про російсько-українські кордони, ми говоримо про північний напрямок», – наголосив представник ГУР.

На питання, чи спостерігається наразі на окремих ділянках північного кордону накопичення сил, яких не було відносно нещодавно, Юсов відповів, що «зараз у ГУР бачать спроби ворожих ДРГ і спроби ротації, зміни, поповнення підрозділів, які зазнали значних втрат у живій силі та техніці».

«Звичайно, Сили безпеки й оборони України за цим уважно спостерігають, готуються й проводять активні контрзаходи», – сказав він.

Раніше керівник ГУР України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню NV казав, що ситуація з атаками РФ на Україну з півночі загострюється.

«Якщо я почну відповідати на це запитання (про атаку РФ з півночі – ред), ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи вплинуть плани РФ мобілізувати ще 300 тисяч своїх громадян на наступ загарбників на сході та півночі в найближчі місяці.

За його словами, катастрофи немає, але «не бачити проблем не вийде».

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 13 липня на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін – ознак формування наступальних угруповань противника немає. У штабі також повідомили, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Форум

XS
SM
MD
LG