Доступність посилання

ТОП новини

Протягом 2025 року ЄС хоче «зрівнятися» з Росією у кількості боєприпасів – єврокомісар


Євросоюз «прискорив виробництво снарядів», а протягом наступного року «зрівнятися» з виробничими потужностями Росії, розповів Тьєррі Бретон
Євросоюз «прискорив виробництво снарядів», а протягом наступного року «зрівнятися» з виробничими потужностями Росії, розповів Тьєррі Бретон

Євросоюз «прискорив виробництво снарядів», а протягом наступного року «зрівнятися» з виробничими потужностями Росії, розповів комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон в інтерв’ю виданню La Tribune.

Бретон зазначив, що «до кінця поточного року в ЄС планують вийти на рівень 1,7 млн снарядів на рік, а у 2025 році зрівнятися з виробничими потужностями Росії, тобто виготовляти 2,5 млн снарядів на рік».

«Ми прискорили виробництво боєприпасів. У березні 2023 року ми виробляли в Європі 500 тисяч снарядів на рік і вже були кращими у цьому за американців, які виробляли лише 300 тисяч. Але з того часу ми подвоїли цю потужність», – сказав комісар Євросоюзу.

Бретон також повідомив, що «на тлі напруженості у відносинах з РФ потрібно збільшити оборонні закупівлі». Він заявив, що Європа «має продовжувати переозброюватися у найближчі роки».

«Ця потреба поділяється багатьма державами-членами ЄС і може піти на користь нашій оборонній промисловості. Але вона повинна бути здатною постачати зброю європейській армії вчасно», – сказав єврокомісар.

Напередодні міністр закордонних справ Чехії підтвердив в інтерв’ю Радіо Свобода, що міністри закордонних справ восьми країн ЄС надіслали листа керівнику зовнішньополітичної служби ЄС Жозепу Боррелю з проханням обмежити пересування російських дипломатів.

За словами Ліпавського, лист, надісланий Боррелю, «з радістю підписали» Нідерланди, Данія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія та Естонія.

Форум

XS
SM
MD
LG