Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ відступлять з Вугледара, якщо місто буде розвалене – військовий Іван Тимочко


Наслідки бойових дій у Вугледарі, фото ілюстративне
Наслідки бойових дій у Вугледарі, фото ілюстративне

Вугледар зараз не перебуває в оточенні, але є просування російських сил і нові ризики через це. Армія РФ намагається атакувати по флангах, бо там немає міської забудови, в якій українські сили могли б тримати оборону. Про це 25 вересня в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

«Армія РФ намагається просуватися по флангах, де вони просто знайшли можливість з урахуванням географічного розташування, з урахуванням того, що там немає міських забудов, за які легко триматися (українським силам – ред.) чи будувати фортифікації. Вони (сили РФ – ред.) мають певні просування, але я би дуже не хотів, щоб усі говорили про це як про оточення Вугледара. Вугледар зараз не перебуває навіть в оперативному оточенні. Так, бої навколо міста і бої за місто дуже жорсткі. Але варто розрізняти оточення і бої по флангах», – пояснив Іван Тимочко.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи ЗСУ відводитимуть війська, Тимочко сказав, що відведення здійснюватимуть, якщо не буде змоги тримати оборону в міській забудові і якщо будуть загрози для життя військовослужбовців: «Перш за все залежатиме від того, в якому стані буде перебувати місто. Якщо воно буде абсолютно зруйнованим, якщо міська забудова буде розвалена і не буде можливості вибудовувати якісну оборону, то, можливо, будуть війська виводитись. Якщо постане загроза для життя і цілісності військових, то швидше за все їх і будуть відводити».

Раніше аналітичний проєкт Deep State повідомив, що армія РФ намагається оточити Вугледар, знищуючи населений пункт артилерією і КАБами. Вони називають ситуацію навколо міста Вугледар критичною і зазначають, що російські сили тут напівоточили позиції 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Однією з причин ситуації, яка склалася біля міста, аналітики Deep State називають відмову від ротації 72-ї бригади. Вона тримає оборону міста вже понад два роки.

Форум

XS
SM
MD
LG