Доступність посилання

ТОП новини

ВМС: Росія тримає в Чорному й Азовському морях чотири ракетоносії


 У Чорному морі Росія тримає один ракетоносій з «Калібрами»
У Чорному морі Росія тримає один ракетоносій з «Калібрами»

Росія станом на ранок 13 червня тримає на бойовому чергуванні в Чорному й Азовському морях чотири носії «Калібрів» із загальним залпом до 28 ракет, повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

Зокрема у Чорному морі Росія тримає один ракетоносій з «Калібрами», загальним залпом до чотирьох ракет. А у Азовському морі РФ тримає вісім кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 24 ракет.

«В Середземному морі три ворожі кораблі, двоє з яких є носіями крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 12 ракет», – йдеться в повідомленні.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

6 червня у ГУР повідомили, що спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру біля берегів окупованого Криму. Як заявили у розвідці, був знищений корабель проєкту 498 «Сатурн» або «Протей».

Пізніше речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Форум

XS
SM
MD
LG