Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР повідомили деталі знищення російського корабля – поцілили у буксир


Російський Буксир проєкту 498 «Інженер Марченко»
Російський Буксир проєкту 498 «Інженер Марченко»

6 червня спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру біля берегів тимчасово окупованого Криму, повідомляє пресслужба української розвідки.

У ГУР зазначають, що знищено корабель проєкту 498 «Сатурн» або «Протей».

«Руйнівне вогневе ураження було нанесене після успішного прориву лінії оборонних загороджень окупантів у чорноморській акваторії», – зазначено у повідомленні.

Раніше представник ГУР МО Андрій Юсов розповів, що у Чорноморській акваторії цієї ночі знищений ще один російський корабель і обіцяв оприлюднити деталі згодом.

У квітні у ВМС України повідомили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

21 травня в Генштабі ЗСУ підтвердили, що під час удару 19 травня в окупованому Криму був уражений малий ракетний корабель РФ «Циклон». Перед тим Військово-морські сили Збройних сил України повідомляли про знищення російського морського тральщика «Ковровець» під час згаданого удару 19 травня.

Речник Військово-морських сил і голова Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода заявив, що ураження «Циклона» означатиме, що в Криму немає жодного судна-носія крилатих ракет.

Форум

XS
SM
MD
LG