Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія може провести референдум щодо обміну територіями з Азербайджаном


Голова уряду Вірменії Нікол Пашинян
Голова уряду Вірменії Нікол Пашинян

Вірменія може провести референдум щодо обміну територіями з Азербайджаном. Такої можливості не відкинув прем’єр Нікол Пашинян, повідомляє проєкт Радіо Свобода «Ехо Кавказу».

Голова уряду уточнив, що це можливо, якщо Єреван і Баку вирішать обмінятися територіями. Про це він заявив на зустрічі з жителями села Шинуайр Сюнікської області республіки, вказує видання SOVA.

«Відбулася позапланова зупинка в Шинуайрі, де ми поговорили з жителями про реальну Вірменію та процес делімітації та демаркації кордонів», – написав Нікол Пашинян, поділившись у Facebook деталями розмови з місцевими жителями.

Пашинян наголосив, що влада Вірменії може ініціювати референдум, якщо під час процесу делімітації кордону з Азербайджаном виникне питання обміну територіями.

«Може виникнути ситуація, коли можна буде віддати 100 квадратних метрів тут і отримати 100 квадратних метрів там. У такому разі ми нічого не вирішуватимемо. Необхідно буде провести референдум, вирішуватимете ви», – заявив вірменський прем'єр.

При цьому Пашинян зауважив, що в процесі делімітації та демаркації не йдеться про новий кордон із Азербайджаном, натомість відновлюються кордони радянських часів. Прем'єр укотре запевнив, що влада Вірменії не поступиться жодним метром власної території.

Раніше між Вірменією та Азербайджаном розпочався процес делімітації кордону, який давно очікувався, повідомили віце-прем’єри обох країн. Вірменія повернула чотири села і розпочала розмінування. На акції протесту в регіоні прем'єр Пашинян запропонував не боятися азербайджанців, а торгувати з ними.

Йдеться про територію навколо чотирьох азербайджанських сіл поблизу кордону, які кілька днів тому Вірменія погодилася повернути Азербайджану. Зараз, як повідомляється, там триває розмінування.

Форум

XS
SM
MD
LG