Доступність посилання

ТОП новини

Посла Вірменії в Білорусі викликали до Єревана



Напередодні прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ніколи не поїде до Білорусі, доки її керівником буде Олександр Лукашенко.
Напередодні прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ніколи не поїде до Білорусі, доки її керівником буде Олександр Лукашенко.

Посла Вірменії в Білорусі Разміка Хумаряна викликали до Єревана для консультацій. Про це повідомляється у телеграм-каналі МЗС Вірменії.

Напередодні прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ніколи не поїде до Білорусі, доки її керівником буде Олександр Лукашенко. Причиною такого рішення Пашинян назвав висловлювання Лукашенка про війну, за результатами якої Азербайджан повернув під свій контроль спочатку частину території Нагірного Карабаху, а згодом і весь регіон. У ході візиту до Баку наприкінці травня Лукашенко назвав війну Азербайджану за Карабах «визвольною».


Пашинян також говорив, що саме позиція Лукашенка щодо війни в Нагірному Карабаху вплинула на рішення Вірменії про можливий вихід із ОДКБ. Раніше Вірменія фактично заморозила своє членство в ОДКБ, а на початку травня Єреван заявив, що припиняє фінансування діяльності ОДКБ.

Пашинян назвав ОДКБ «союзом-бульбашкою», члени якої нічого не зробили, щоб допомогти Вірменії у війні з Азербайджаном, і навіть, як заявив прем’єр, навпаки, допомагали Баку її планувати і бажали перемоги. Пашинян допустив зміну позиції Єревана щодо ОДКБ, якщо з об’єднання вийде Білорусь або якщо Лукашенко вибачиться.

Заяви прем’єра пролунали на тлі масових протестів опозиції у Єревані. Біля будівлі парламенту Вірменії розбито наметовий табір. Учасники протестів звинувачують Пашиняна у здачі національних інтересів у зв’язку, серед іншого, з домовленостями щодо делімітації кордонів із Азербайджаном.

Форум

XS
SM
MD
LG