Доступність посилання

ТОП новини

Вірменська медіаспільнота засуджує поліцію за поранення журналістів під час сутичок


Сутички в Єревані, 12 червня 2024 року
Сутички в Єревані, 12 червня 2024 року

Провідні медійні асоціації Вірменії рішуче засудили поліцію країни за поранення щонайменше десятка журналістів під час сутичок із протестувальниками, які в Єревані вимагали відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна.

«Ми засуджуємо застосування поліцією брутальної сили проти представників ЗМІ, а також непрофесійні, непрораховані дії, які призвели до серйозних наслідків. З низки відео, а також фото інформаційного агентства Photolur зрозуміло, що світлошумові гранати також були спрямовані на журналістів і операторів, які стояли в місці, де були зосереджені камери ЗМІ», – ідеться в спільній заяві, опублікованій 13 червня дев’ятьма вірменськими медійними групами.

Сили безпеки кинули в натовп десятки світлошумових гранат під час сутичок 12 червня, поранивши щонайменше 83 людини. За даними правоохоронних органів, також постраждали 18 поліцейських.

Дев’ять медійних організацій висловили серйозну стурбованість тим, що Пашинян і його союзники однозначно захищають дії поліції, «не чекаючи результатів» розслідування. Журналісти вимагають від МВС розслідувати дії силовиків та «притягнути до відповідальності посадових осіб, які перевищили службові повноваження».

Про результати такого розслідування станом на вечір 13 червня в міністерстві не повідомляли.

Повторюючи заяви Пашиняна, Слідчий комітет Вірменії звинуватив протестувальників у «масових заворушеннях» і заявив, що встановив 40 причетних осіб. Пов’язаний з опозицією юрист заявив, що 28 протестувальників, заарештованих під час насильства, залишаються під вартою, їм загрожує кримінальна відповідальність.

Форум

XS
SM
MD
LG