Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ «інтенсивно атакують» на Покровському напрямку: Генштаб повідомляє про 22 атаки за день


Артилеристи 15-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії «Кара-Даг» поблизу Покровська, вересень 2024 року
Артилеристи 15-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії «Кара-Даг» поблизу Покровська, вересень 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося 110 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 1 жовтня. Згідно з ним, Сили оборони «спрямовують зусилля на зрив виконання російськими загарбниками планів наступу та виснаження їхнього бойового потенціалу».

«На Харківському напрямку російські терористи п’ять разів безуспішно штурмували позиції українських підрозділів в районах Стариці і Вовчанська. Біля останнього триває ще один бій. Ситуація контрольована», – повідомляє штаб.

Російські війська здійснили 23 атаки на українські укріплення на Куп’янському напрямку, 10 сутичок ще тривають. На Лиманському напрямку російські війська 15 разів за день штурмували позиції ЗСУ – поблизу Греківки, Невського, Новосадового та в Серебрянському лісі, три боєзіткнення тривають.

Читайте також: Їх заклали козаки і німці, а руйнує Росія: як шахтарські містечка стримують наступ на Покровськ

«На Краматорському напрямку завершились невдачею п’ять спроб загарбників просунутися вперед поблизу Часового Яру, Григорівки та в напрямку Ступочків. На Торецькому напрямку окупанти за сьогодні десять разів штурмували в районах Торецька та Щербинівки… Інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня загалом здійснив 22 штурмові та наступальні дії. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Миролюбівки, Єлізаветівки та Лисівки», – йдеться в зведенні.

Командування повідомляє про 21 бойове зіткнення на Курахівському напрямку, вісім із них досі тривають. На Времівському напрямку російські війська безуспішно намагалися прорватися до Богоявленки.

Читайте також: «Військові РФ готуються до штурмів». Чи є загроза окупації Запоріжжя?

Також, за зведенням, російські загарбники активізувалися на Оріхівському напрямку: протягом дня вони здійснили три безуспішні атаки поблизу Новоданилівки і Малих Щербаків. Триває атака поблизу Кам’янського, «ситуація контрольована».

Увечері 30 вересня і вранці 1 жовтня проєкт DeepState повідомив про успіхи російської армії у Вугледарі, а також біля сіл Богоявленка та Водяне на північний схід від міста.

Наразі ситуація така, що лише крайній північний район міста – гаражний кооператив – продовжують контролювати Сили оборони України.

Форум

XS
SM
MD
LG