Доступність посилання

ТОП новини

Понад 30 країн і «майже 300 компаній»: Зеленський про підсумки 2-го форуму оборонних індустрій


Volodymyr Zelenskyi during the press conference after the "Crimean Platform" summit
Volodymyr Zelenskyi during the press conference after the "Crimean Platform" summit

У Києві 1 жовтня відбувся другий форум оборонних індустрій, повідомив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

«Представники більш ніж 30 країн і майже трьох сотень компаній – українських та передових іноземних. Для України це абсолютно принципово, що постійно зростає інтерес не лише держав-партнерів, а й оборонних компаній світу до співпраці з нами, з нашою оборонною сферою», – сказав він.

Читайте також: Умєров анонсував найближчим часом створення наглядової ради в Агентстві оборонних закупівель

Президент додав, що частину домовленостей щодо інвестицій в оборонне виробництво в Україні та локалізації вже втілили в життя, також є угоди на етапі підготовки.

Він вказав на те, що Україна вже виробляє боєприпаси 155-го калібру, далекобійні та морські дрони.

«Створюємо нову основу під використання західної бронетехніки – це і ремонт, і обслуговування. Хороші речі робляться і для розвитку нашої ракетної програми. І дуже важливо зараз – прискорюватись із цим усім. Вдячний кожному й кожній, хто це розуміє», – додав Зеленський.

Читайте також: Боєприпасний голод надовго: чому ЗСУ нічим поповнити запаси для артилерії?

Після чергового влучання Сил оборони по сховищу російських тактичних ракет та керованих авіабомб у Краснодарському краї та у Тверській області РФ президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зробила це завдяки власним спроможностям і без тих засобів, які «можуть надати партнери і які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню російського наступального потенціалу».

Ця заява пролунала напередодні його візиту до США, де Зеленський представив план перемоги. За повідомленням, один з пунктів цього плану – зняття Заходом обмежень на використання далекобійної зброї для ударів по території Росії.

На тлі прагнень Києва отримати від Заходу дозвіл на удари західною зброєю вглиб РФ російський лідер Володимир Путін 25 вересня заявив про ядерну відповідь.

Форум

XS
SM
MD
LG