Доступність посилання

ТОП новини

Уряд частково відновив бронювання військовозобов’язаних


Будівля уряду України
Будівля уряду України

Кабінет міністрів України на засіданні 25 жовтня погодив часткове відновлення бронювання військовозобов’язаних. Про це сайт уряду повідомив зранку 26 жовтня.

Рішення передбачає, що працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть подовжити термін бронювання на аналогічний термін.

«Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону», – вказала пресслужба уряду.

Вона нагадала, що до 15 листопада в Україні триває аудит підприємств, які отримали статус критично важливих за останні чотири місяці.

«Причина аудиту – аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. Це зроблено в інтересах посилення обороноздатності держави та для недопущення зловживань», – ідеться в повідомленні.

20 жовтня на порталі «Дія» тимчасово зупинили функцію бронювання працівників від мобілізації.

У вересні прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів готує зміни до підходу бронювання від мобілізації за принципом «Воюй або працюй».

«Не може бути, що хтось відкупився від захисту батьківщини. Оце ключовий принцип, це червона лінія», – наголосив Шмигаль.

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк у середині серпня повідомив, що кількість заброньованих військовозобов’язаних в Україні становить близько 930 тисяч.

Форум

XS
SM
MD
LG