Доступність посилання

ТОП новини

В уряді вирішили призупинити процедуру бронювання від мобілізації для проведення аудиту – ЗМІ


До 15 листопада планують провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств і організацій, а Мінекономіки має проаналізувати результати й до 20 листопада поінформувати Кабінет міністрів
До 15 листопада планують провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств і організацій, а Мінекономіки має проаналізувати результати й до 20 листопада поінформувати Кабінет міністрів

Кабінет міністрів України вирішив тимчасово зупинити процедуру бронювання від мобілізації і визначення критично важливих підприємств, щоб провести аудит раніше ухвалених рішень. Про це повідомила низка українських ЗМІ.

Зокрема, агентство The Page опублікувало витяг із протоколу засідання кабміну 8 жовтня, з якого випливає, що Міноборони виступило за аудит бронювання від мобілізації, і з цим погодився уряд.

Видання «Економічна правда» зазначило, що достовірність документа підтвердили його джерела в уряді.

За даними ЕП, президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням 1,5 мільйона осіб, і уряд до 15 листопада зупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

До 15 листопада планують провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств і організацій, а Мінекономіки має проаналізувати результати й до 20 листопада поінформувати Кабінет міністрів.

Як пише агентство «Інтерфакс», Мінекономіки і Міноборони мають внести на розгляд уряду проєкт рішення, в якому, зокрема, передбачити: порядок перевірки обґрунтованості ухвалених центральними органами виконавчої влади, іншими держорганами, обласними адміністраціями рішень щодо визначення підприємств, установ і організацій критично важливими; анулювання військовозобов’язаним відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації в разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання.

Центральним органам виконавчої влади, обласним адміністраціям й іншим держорганам уряд рекомендує утриматися від ухвалення рішень про визначення підприємств критично важливими до врегулювання питань бронювання.

Читайте також: Міноборони: у додатку «Резерв+» буде відображатися статус бронювання

Офіційно в Кабміні про такі ріщення не повідомляли.

Минулого місяця прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів готує зміни до підходу бронювання від мобілізації за принципом «Воюй або працюй».

«Не може бути, що хтось відкупився від захисту батьківщини. Оце ключовий принцип, це червона лінія», – наголосив Шмигаль.

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк у середині серпня повідомив, що кількість заброньованих військовозобов’язаних в Україні становить близько 930 тисяч.

Форум

XS
SM
MD
LG