Доступність посилання

ТОП новини

Розробка власних балістичних ракет серед пріоритетів України – Умєров


Міноборони готове до співпраці з іноземними партнерами через створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії, каже Умєров
Міноборони готове до співпраці з іноземними партнерами через створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії, каже Умєров

Пріоритет України – розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами, написав у своєму фейсбуці 2 жовтня міністр оборони Рустем Умєров.

«Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування», – вказано у повідомленні.

Міноборони готове до співпраці з іноземними партнерами через створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії та пропонуємо багаторічні контракти на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння, каже Умєров.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна вже виробляє боєприпаси 155-го калібру, далекобійні та морські дрони. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна виходить на «значні» обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки.

Форум

XS
SM
MD
LG