Доступність посилання

ТОП новини

В «Укрзалізниці» оновили дані про зміни в русі поїздів через повені в Центральній Європі


Повінь на півдні Польщі, 15 вересня 2024 року
Повінь на півдні Польщі, 15 вересня 2024 року

У зв’язку з повенями в країнах Центральної Європи низка рейсів, які курсують до України, зазнають змін, повідомили 16 вересня в «Укрзалізниці».

За повідомленням, станом на ранок понеділка:

  • рейс «Відень – Київ – Відень» курсує як «Будапешт – Київ – Будапешт»;
  • рейс «Чоп – Відень» угорськими вагонами класу «Інтерсіті» також обмежений до Будапешта;
  • рейси «Прага – Перемишль – Прага» будуть відправлені з початкових станцій за розкладом, а затоплену прикордонну ділянку між Граніце-на-Мораві й Рибніком долатимуть автобусами;
  • рейс «Прага – Чоп» прямує в обʼїзд і прибуде до Чопа +2 години до розкладу, із Чопа вирушить за графіком.

«Всі поїзди у сполученні України і Варшави, Хелма, Перемишля, Кошице, Будапешта, Захоні курсують без змін», – зазначили в УЗ.

Зливи, викликані штормом «Борис», призвели до повеней у Центральній і Східній Європі. Вода затопила тисячі будинків, виникли перебої з енергопостачанням. Є загиблі. У Польщі через повені на півдні країни запровадили режим стихійного лиха, повідомив прем’єр-міністр країни Дональд Туск.

Офіційні особи в Румунії заявили, що щонайменше шість людей загинули, а ще двоє вважаються зниклими безвісти. У Румунії близько 20 муніципалітетів у восьми румунських повітах серйозно постраждали від повені. Тисячі будинків були пошкоджені, десятки тисяч людей постраждали або були евакуйовані.

У Польщі офіційно повідомили про загибель однієї людини, а в Чехії четверо осіб вважають зниклими безвісти, в Австрії під час рятувальної операції загинув пожежник. В Австрії десятки муніципалітетів оголосили зонами стихійного лиха.

Синоптики повідомили, що на 15 вересня в деяких районах могло випасти більше ніж третина середньорічної норми опадів, а сильний вітер ускладнив ситуацію.

Форум

XS
SM
MD
LG