Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: споживання електрики має тенденцію до зниження


Сьогодні протягом всієї доби продовжують діяти заходи обмеження споживання
Сьогодні протягом всієї доби продовжують діяти заходи обмеження споживання

Споживання електроенергії в Україні лишається високим через утримання спекотної погоди у більшості областей, однак фіксується тенденція до його зниження, повідомляє компанія «Укренерго».

«Учора, 1 вересня, добовий максисмум споживання був на 3,2% нижчим, ніж попереднього вихідного дня – у суботу, 31 серпня. Сьогодні, станом на 9:30, рівень споживання електроенергії на 3,7% нижчий, ніж в цей же час попереднього робочого дня – у п’ятницю, 30 серпня», – кажуть енергетики.

Повідомляється, що через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 563 населені пункти. Зокрема, є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Миколаївській, Херсонській областях.

Сьогодні протягом всієї доби продовжують діяти заходи обмеження споживання.

В «Укренерго» нагадують, що зараз українська енергосистема відновлюється після дев’яти масованих атак РФ, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Російські війська 26 серпня завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

В «Укренерго» атаку РФ на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні періодично діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG