Доступність посилання

ТОП новини

В «Укренерго» розповіли, у які години вимикатимуть світло 21 серпня


В Україні, у всіх регіонах, завтра, 21 серпня, діятимуть графіки відключень світла
В Україні, у всіх регіонах, завтра, 21 серпня, діятимуть графіки відключень світла

В Україні, у всіх регіонах, завтра, 21 серпня, діятимуть графіки відключень світла. Світло будуть вимикати у другій половині дня, йдеться у повідомленні «Укренерго».

За даними енергетиків, 21 серпня світло будуть вимикати з 16:00 до 24:00.

«У період з 16:00 до 18:00 та з 22:00 до 24:00 буде застосовуватись одна черга відключень. З 18:00 до 22:00 будуть застосовуватись дві черги відключень одночасно. В інші години – без обмежень», – кажуть у відомстві.

Крім того, за даними «Укренерго», споживання об’єктів критичної інфраструктури обмежуватись не буде.

Графіки погодинних вимкнень електроенергії не застосовуються для населення і промисловості України від 30 липня. Винятком було 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

Раніше в «Укренерго» заявили, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG