Доступність посилання

ТОП новини

Cили РФ вночі та вранці атакували енергооб’єкти на півночі та півдні – «Укренерго»


Раніше місцева влада Чернігівщини повідомила, що в ніч на 14 серпня російські війська атакували інфраструктурний об’єкт у Ніжинському районі.  Фото архівне
Раніше місцева влада Чернігівщини повідомила, що в ніч на 14 серпня російські війська атакували інфраструктурний об’єкт у Ніжинському районі.  Фото архівне

Російські війська вранці обстріляли енергооб’єкт у південному регіоні, повідомляє у телеграмі компанія «Укренерго».

За повідомленням, знеструмлення споживачів не було, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Також вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкт на півночі – знеструмлювались споживачі в окремих районах Чернігівської області. На ранок енергоживлення всіх споживачів відновлене, додають в «Укренерго».

Раніше місцева влада Чернігівщини повідомила, що в ніч на 14 серпня російські війська атакували інфраструктурний об’єкт у Ніжинському районі.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Читайте також: Шмигаль: для споживачів, які використовують щонайменше 80% електрики власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень

Графіки погодинних вимкнень електроенергії не застосовуються для населення і промисловості України від 30 липня. Винятком було 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

В «Укренерго» повідомляють, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

Форум

XS
SM
MD
LG