Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго прогнозує зростання електроспоживання через спеку, вечері діятимуть графіки відключень


Енергетики закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години навантаження – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00
Енергетики закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години навантаження – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00

Через підвищення температури повітря по всій Україні прогнозується зростання споживання електроенергії, що спричиняє дефіцит в енергосистемі, повідомила 19 серпня пресслужба Міністерства енергетики.

«Сьогодні планові графіки відключення електроенергії передбачається застосовувати в години вечірнього пікового споживання – з 17:00 до 21:00. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги», – нагадують у міністерстві.

Енергетики закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години навантаження – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Оскільки це допомагає енергосистемі працювати більш стабільно.

«Ситуація в енергосистемі залишається складною через значні пошкодження енергетичних об’єктів внаслідок масованих ворожих атак на енергетику. Було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей, і наразі ворог продовжує щоденно обстрілювати енергетичну інфраструктуру, особливо в прифронтових та прикордонних регіонах. Під обстріли частіше всього потрапляють підстанції та лінії електропередачі», – йдеться у повідомленні.

Вчора «Укренерго» попередило, що у понеділок з 17:00 до 21:00 буде застосовуватись одна черга відключень.

Графіки погодинних вимкнень електроенергії не застосовуються для населення і промисловості України від 30 липня. Винятком було 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

Форум

XS
SM
MD
LG