Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» розширило обмеження споживання електроенергії до кінця доби в більшості регіонів


Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях
Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях

Наразі через бойові дії та з інших причин знеструмлені 568 населених пунктів, повідомляє національний оператор «Укренерго» 29 серпня.

Водночас споживання електроенергії в більшості регіонів залишається високим. Вчора максимум споживання зафіксували вранці – він був на 4,8% вищим, ніж попередньої доби 27 серпня.

Компанія попереджає про застосування додаткової черги відключень у низці областей:

«Вранці у більшості регіонів вимушено була застосована додаткова черга відключень. Відтак – з 7:00 до 22:00 у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у м. Київ діятимуть три черги відключень одночасно».

«Укренерго» закликає споживати електроенергію ощадливо.

Читайте також: Міненерго: на Запоріжжі сапери виявили на підстанції боєприпаси, що не вибухнули

Раніше очікувалося, що три черги відключень одночасно діятимуть з 15 години.

У ніч на понеділок, 26 серпня, російські війська завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по паливно-енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

В «Укренерго» атаку РФ на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG