Доступність посилання

ТОП новини

Українців, які виїжджають з окупації, поменшало після закриття «Колотилівки» – мер Пологів


Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило 7 серпня про те, що гуманітарний коридор «Колотилівка – Покровка», що на Сумщині, зупинив роботу через російські обстріли
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило 7 серпня про те, що гуманітарний коридор «Колотилівка – Покровка», що на Сумщині, зупинив роботу через російські обстріли

Міський голова окупованого міста Пологи у Запорізькій області Юрій Коноваленко повідомив проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я», що після закриття пункту перетину «Колотилівка – Покровка» на Сумщині з Пологівської громади люди стали виїжджати набагато рідше.

«У зв’язку з посиленням військових дій на переході з РФ в Україну в Сумській області, дійсно, кількість жителів нашої громади значно зменшилася на виїзд, принаймні до Запоріжжя. Ми дивилися, що більшість все ж їхала через «Колотилівку». Останні два тижні, дійсно, кількість людей, які виїхали, значно скоротилася. Якщо раніше десь до 20 осіб на тиждень виїжджали, то зараз ця кількість людей різко зменшилася», – повідомив він.

Вартість виїзду з окупованих територій може сягати 1000 доларів, додав Коноваленко.

З огляду на бойові дії й окупацію Росією частини південних територій України, редакція не може отримати додаткові підтвердження про деякі озвучені свідчення чи незалежно їх перевірити.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило 7 серпня про те, що гуманітарний коридор «Колотилівка – Покровка», що на Сумщині, зупинив роботу через російські обстріли. У відомстві зазначили, що донедавна жителі окупованих регіонів поверталися на підконтрольну Україні територію саме через цей пункт перетину.

Можливим варіантом виїзду залишається пункт пропуску на білорусько-українському кордоні «Мокрани – Доманове», зазначили в міністерстві. Ним можуть скористатися всі громадяни України за наявності будь-яких українських документів.

Віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пізніше заявила, що відновлення роботи пункту «Колотилівка – Покровка» на Сумщині залежатиме від безпекової ситуації в регіоні.

Форум

XS
SM
MD
LG