Доступність посилання

ТОП новини

У Туркменистані чиновників зобов’язали купувати годинники із зображенням Бердимухамедових


Вартість подарункового годинника (залежно від розміру й дизайну) складає від 1500 ($428) до 3000 ($850) манатів
Вартість подарункового годинника (залежно від розміру й дизайну) складає від 1500 ($428) до 3000 ($850) манатів

Керівників державних установ у Балканському велаяті (області) на заході Туркменистану змушують купувати подарункові годинники із зображенням чинного і колишнього президентів країни Сердара і Гурбангули Бердимухамедових на циферблатах, повідомляє туркменська служба Радіо Свобода (Азатлик).

Вартість подарункового годинника (залежно від розміру й дизайну) складає від 1500 ($428) до 3000 ($850) манатів.

На одному годиннику на циферблаті розташовані фото Бердимухамедових (Сардара – ліворуч, Гурбангули – праворуч), державний прапор Туркменистану і силует карти країни. На іншому варіанті годинника є фото тільки чинного президента країни Сердара Бердимухамедова.

За словами джерела Радіо Азатлик, дешевші екземпляри зобов’язали купувати начальників дрібних бюджетних організацій, а дорожчі годинники мають придбати керівники вищої чиновницької ланки області.

Декілька директорів шкіл у розмові з кореспондентом Радіо Свобода повідомили, що за примусовою торгівлею подарунковими годинниками стоять особи, близькі до Бердимухамедових.

«Цей годинник спеціально виготовляють у Китаї, а потім привозять і примусово продають народу. Через органи МНБ (міністерство національної безпеки – ред.) вони контролюють торгівлю годинниками», – зазначив директор однієї зі шкіл Балканського велаяту.

Один зі співрозмовників видання нагадав, що в часи, коли країною правив перший президент Сапармурад Ніязов, годинники з його зображеннями випускали як подарунки і їх роздавали всім аж до учнів шкіл.

«Не дивно, що Сердар [Бердимухамедов] теж почав випускати подарункові годинники зі своїми портретами. Тепер тільки залишилося, щоб він почав встановлювати свої пам’ятники по всій країні», – сказав співрозмовник Радіо Азатлик.

Працівники державних установ у Туркменистані регулярно зазнають поборів. Гроші у них вимагають, зокрема, на купівлю книжок президента, оновлення його портретів.

Форум

XS
SM
MD
LG