Доступність посилання

ТОП новини

Трамп намагається скасувати вердикт присяжних у Нью-Йорку після рішення Верховного суду – ЗМІ


Судовий процес у справі про приховування виплат, який завершився оголошенням Трампа винним, проходив у суді штату, а не федеральному, тому незрозуміло, чи застосовуватиметься до нього рішення Верховного суду
Судовий процес у справі про приховування виплат, який завершився оголошенням Трампа винним, проходив у суді штату, а не федеральному, тому незрозуміло, чи застосовуватиметься до нього рішення Верховного суду

Адвокати колишнього президента США Дональда Трампа попросили суддю штату Нью-Йорк, який головував на судовому розгляді його справи про фальсифікації ділової документації, скасувати засудження експрезидента і відкласти винесення вироку, заплановане на наступний тиждень, повідомляють американські ЗМІ.

Зокрема, за даними агенції Associated Press, про це йдеться у листі адвокатів до судді Хуана Мерчана.

Адвокати стверджують, що рішення Верховного суду, ухвалене напередодні щодо імунітету Трампа, підтвердило позицію захисту про те, що прокурорам не слід було надавати деякі докази, які, на їхню думку, становлять офіційні дії президента.

Запит від захисників надійшов через кілька годин після того, як Верховний суд США ухвалив рішення, яке вперше в історії США встановило, що колишні президенти мають широкий імунітет від судового переслідування.

Більшістю у шість голосів проти трьох суд ухвалив, що президент має право на імунітет у зв’язку з діями, вчиненими ним у рамках виконання конституційних обов’язків. На дії ж, скоєні приватно, імунітет не поширюється.

При цьому конкретне трактування того, які дії президента підпадають під імунітет від переслідування, а які ні, Верховний суд залишив на розсуд нижчої інстанції.

Це рішення відкладе інше, федеральне судове переслідування проти Трампа за звинуваченнями в змові з метою скасувати свою поразку на президентських виборах 2020 року.

Судовий процес у справі про приховування виплат, який завершився оголошенням Трампа винним, проходив у суді штату, а не федеральному, тому незрозуміло, чи застосовуватиметься до нього рішення Верховного суду.

Читайте також: Суд визнав Трампа винним. Пояснюємо, що це означає

Форум

XS
SM
MD
LG