Доступність посилання

ТОП новини

«Торнадівець» Онищенко має ознаки тілесних ушкоджень — керівництво колонії


Суд над «торнадівцями», Київ, серпень 2016 року
Суд над «торнадівцями», Київ, серпень 2016 року

У Білоцерківській виправній колонії підтвердили, що колишній командир роти міліції спеціального призначення «Торнадо» Руслан Онищенко був доставлений до них 9 серпня з Києва із ознаками тілесних ушкоджень. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив начальник колонії Євгеній Поночовний.

«Стан був його задовільний, просто на ньому під час огляду лікарем були виявлені на обличчі ознаки тілесних пошкоджень. У зв’язку з цим було повідомлено білоцерківський відділ поліції, викликано слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала дану подію для подальшої перевірки», – сказав Поночовний.

За словами керівника установи, Онищенка оглянув фельдшер, медики надали необхідну допомогу, і скарг на дії співробітників колонії у нього немає.

Читайте також: «Суд призначив судово-медичне обстеження екс-заступнику командира «Торнадо»

Тим часом, адвокат «торнадівця» Сергій Крижанівський, який зустрівся зі своїм підзахисним у слідчому ізоляторі колонії, заявив, що Руслана Онищенка били під час етапування до Білої Церкви.

«У нього гематоми під очима, крововиливи в праве і ліве око, в нього садна на щелепах», – розповів він. За його словами, також в Онищенка синці на зап’ястях, ушкоджена нога.

9 серпня колишні «торнадівці», утримувані у Лук’янівському СІЗО, чинили опір силовикам під час обшуків у їхній камері, повідомляв речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

Після цих подій двох «торнадівців» перевезли у колонію у місті Буча, одного у колонію Бориспільського району, екс-командира роти Руслана Онищенка етапували в колонію Білої Церкви.

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення оскаржили.

Читайте також: «В камерах «торнадівців» знайшли нацистську символіку та холодну зброю – Генпрокуратура»

17 червня 2015 року суд заарештував групу бійців спецроти міліції «Торнадо» в Луганській області за підозрою у скоєнні тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудове розслідування встановило, що командир Руслан Онищенко у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували їх, заявили в ГПУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

XS
SM
MD
LG