Доступність посилання

ТОП новини

Дані про вхід російських військ до Торецька не відповідають дійсності – голова МВА


Голова Торецької МВА Василь Чинчик, квітень 2022 року
Голова Торецької МВА Василь Чинчик, квітень 2022 року

Торецьк на Донеччині залишається вільним, заявив голова міської військової адміністрації Василь Чинчик у ефірі телемарафону 31 липня.

«На жаль, ворог веде також інформаційні війни, і я підтверджую, що місто Торецьк залишається вільним українським містом, яке просто потерпає від нищівних обстрілів з боку агресора. Але місто вільне, воно українське», – заявив Чинчик.

Він назвав повідомлення про нібито вхід російських військ до міста спробою дестабілізувати інформаційний простір як у самій громаді, так і в цілому в Україні.

Читайте також: Розвідка Британії: сили РФ просунулися на Донеччині, однак їхні спроможності залишаються обмеженими

«ЗСУ вдалося зупинити активні бойові дії, які з боку ворога просувалися, вони зараз стримуються і, згідно з останніми даними, видно, що ЗСУ докладають всіх зусиль, щоб ворог мінімально міг захоплювати наші території в адміністративних межах Торецької громади», – додав Чинчик.

Раніше в російських медіа з’явилися твердження про те, що російські підрозділи нібито увійшли до Торецька.

Торецьк регулярно зазнає російських атак – зокрема, напередодні там загинув цивільний, ще один зазнав поранення.

На підступах до Торецька армія РФ щодня втрачає сотні солдатів, але зараз російські війська вже впритул наблизитися до міста і є висока загроза оточення українських сил. Окрім Торецька, окупаційні війська ведуть найзапекліші наступи в районі стратегічно важливого міста Покровська в Донецькій області. Про це пише Reuters.

Форум

XS
SM
MD
LG