Доступність посилання

ТОП новини

На Тернопільщині виявили перевищення рівня хлору в повітрі через пожежу після удару РФ


Гасіння пожежі в Тернополі, 20 серпня 2024 року
Гасіння пожежі в Тернополі, 20 серпня 2024 року

На Тернопільщині фахівці виявили перевищення вмісту шкідливих речовин у повітрі 20 серпня після нічного російського удару, внаслідок яких сталася масштабна пожежа, повідомив заступник начальника обласної військової адміністрації Віктор Устенко.

«Впродовж дня фахівці обласного центру контролю і профілактики хвороб роблять заміри якості повітря й води на Тернопільщині. Наразі спеціалісти виявили перевищення рівня вмісту хлору від 4 до 10 разів через пожежу паливно-мастильних матеріалів», – повідомили в ОВА.

Щоб мінімізувати шкоду від хімічно небезпечних речовин, в ОВА порадили обмежити перебування на відкритому повітрі, зачинити вікна й вентиляційні отвори в будинках, розвісити змочені водою простирадла або тканину на вікнах, уникати перебування біля водних об’єктів і пити велику кількість рідини.

«Симптоми отруєння хлором: почервоніння очей, печіння і сухість в горлі, охриплість голосу, зниження артеріального тиску і тахікардія. При таких симптомах звертайтеся за допомогою до фахівців», – зазначили в ОВА.

Раніше Віктор Маслей, очільник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області повідомив, що пожежа спалахнула близько третьої години ночі. За його словами, «ворожий предмет» влучив в одну з ємностей, де зберігалися пально-мастильні матеріали, на промисловому об’єкті в Тернополі.

О 6:50, за його словами, пожежу змогли локалізувати. В управлінні ДСНС повідомили, що загасили вогонь о 14:40.

Вранці головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що проведені на той час заміри повітря не виявили перевищень шкідливих речовин, але закликала без потреби не виходити з дому й максимально обмежити перебування дітей на вулиці.

Російські війська в ніч на 20 серпня вкотре завдали удару по території України. За даними Повітряних сил, загарбники атакували двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23, крилатою ракетою «Іскандер-К», керованими авіаційними ракетами Х-59 і 26-ма ударними БпЛА типу Shahed.

Українським військовим вдалося збити 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 і 25 «Шахедів», повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG